Bahçesaray Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Bölgenin her türlü olumsuz etkilerinden en az düzeyde etkilenmiş,sürekli okuyarak kendini sorgulayan ve yenileyen;iyi düşünen,iyi anlayan ve iyi davranan, insan haklarına saygılı,demokratik düşünebilme becerisini kazanmış öğrencilerin yetiştirildiği;öğrencilerinin kendilerini aile ortamında hissettikleri gerçekçi bir biçimde geleceklerini planladıkları ve bu planlarını hayata geçirdikleri ortamlar sunan ;tüm personeli ile iç barışı en üst düzeyde yakalamış anne babaların çocuklarını teslim etmek için yarıştıkları 2023 hedeflerine kilitlenmiş ve çağ açıp çağ kapatabilecek bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Ülkemizin bilimsel, akademik, ekonomik ve siyasal geleceği olan fen bilimleri alnında yetenekli ve seçkin öğrencilerin yol göstericileri olarak; onları bilgiye ulaşmada becerikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlere-evrensel ahlak ilkelerine derinden bağlı, çağdaş yaşamın tüm alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve böylece özlediğimiz muasır medeniyetler seviyesinin belirleyicileri olan vatandaşlar yetiştirmektir.

Başarılar:

Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://bahcesaraykizybo.meb.k12.tr

Adres - İslam Mahallesi Bahçesaray Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Karşısı Bahçesaray/VAN

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - İslam Mahallesi Bahçesaray Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Karşısı Bahçesaray/VAN

Ulaşım Okulumuza ulaşım isteğe bağlı olarak yaya ya da araç ile yapılabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine 110 km uzaklıktadır.